Istoric


“Mingi în școli” este o campanie creată pentru a susține viitorul handbalului în România. Avem una dintre cele mai vechi școli de handbal din lume, cu performanțe pe măsură, profesori incredibili și copii dornici să învețe. Suntem singura țară a cărei echipă națională a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând din 1957.

Viitorul campion de mâine este copilul de astăzi care trebuie susținut în drumul către prima lui victorie.

Henkel Beauty Care România, în parteneriat cu Federația Română de Handbal, a lansat campania Mingi în școli, proiect menit să crească accesul elevilor la acest sport și să susțină viitoarea generație de campioni ai handbalului românesc.

Succesul campaniei până acum ne-a încurajat enorm. Nu numai că s-au înscris multe școli, dar am și primit foarte multe mesaje frumoase care ne-au arătat că handbalul este un sport foarte îndrăgit de adulți și de copii, deopotrivă. Ar fi păcat ca din lipsa dotărilor din sălile de sport ale școlilor să nu le oferim copiilor ocazia să practice acest sport și, de ce nu, astfel să îi descoperim pe viitorii campioni
- spune Alexandru Dedu Președintele FRH
Campania Mingi în școli merge mai departe cu obiectivul de a ajuta și alți copii să practice handbalul. Pe lângă faptul că este un sport cu reale beneficii pentru sănătate, este și o sursă de bucurie și energie extraordinară. Ne dorim să contribuim la descoperirea și formarea viitorilor campioni ai handbalului românesc
- declară Gabi Barbu General Manager Henkel Beauty Care

2018

În cea de-a treia ediție, care a avut loc sub motto-ul “Echipează viitorii handbaliști ai României!”, campania a continuat să sprijine viitorul sportului oferind echipamente sportive echipelor de handbal din 74 de școli primare și licee de pe teritoriul României.

2017

În cea de-a doua ediție Mingi în școli 268 de școli de pe teritoriul României au primit un total de 2700 de mingi, care a asigurat nevoia de echipament sportiv.

2016

În 2016, Henkel a dat startul campaniei Mingi în școli, alături de Federația Română de Handbal. Menită să susțină viitoarea generație de campioni, campania a asigurat că lipsa celui mai important ingredient din acest sport nu va afecta viitoarele victorii ale României.

În cadrul primei ediții, 477 de școli s-au înscris pe mingiinscoli.ro și peste 200 dintre acestea au fost dotate cu 2226 mingi de handbal.
SUSȚINători